Home > Posts > Murdoch er en trussel mot demokratiet

Murdoch er en trussel mot demokratiet

Rupert Murdoch anses av mange som en av de største truslene mot demokratiene. I løpet av de siste årene har han brukt sin mediakontroll til å påvirke til at USA har gått til krig mot Irak, å få valgt George W Bush til amerikansk president, i tillegg til at han har motarbeidet informasjon om klimaendringer. Media framstilles ofte som den fjerde statsmakt, og denne makten brukes på ulikt vis. I Fox News er det blitt kjent at nyhetsredaktørene har fått klare instrukser om å ikke nevne global oppvarming i noen nyhetsreportasjer. Murdoch holder allerede en klam hånd over ulike media i USA, Storbrittania og Australia.

Nå ser Murdoch seg om etter flere beitemarker. Den britiske BSkyB er sett ut som neste offer der han ønsker totalkontroll. Det undersøkes nå hvorvidt dette strider med ulike regler inkludert regler om konkurranse. Mange vil også hevde at Murdoch både er mektigere og farligere for demokratiene i verden enn Berlusconi, til tross for at sistnevnte formelt sitter som statsminister. Med bakgrunn i dette er det nå startet en underskriftskampanje for å hindre at han får fullstendig mediakontroll, og for å stoppe overtakelsen av BSkyb. Kanskje blir Norge også neste.

Du kan også bidra til å hindre at Murdoch skaper et enda farligere, kontrollerende og mer undertrykkende mediaimperium ved å sette din underskrift på:

http://www.avaaz.org/en/stop_rupert_murdoch_3/?vl

Kilder:

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/feb/27/rupert-murdoch-bskyb-monopolies

http://www.bbc.co.uk/news/10317856

http://www.avaaz.org/en/stop_rupert_murdoch_3/?vl

Advertisement
  1. July 18, 2011 at 23:02
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: