Home > Posts > Et fjøs fullt av entrecoté?

Et fjøs fullt av entrecoté?

Forhåpentligvis skurrer tittelen i flere ører enn mine. Norsk dyrehold i landbruket kan ofte best beskrives som industrilandbruk der formålet er mest mulig kjøtt for minst mulig ressurser.

Norske fjøs er fulle av dyr med lav grad av dyrevelferd. Dette gjelder i høyeste grad også kylling og eggeproduksjon også. Les gjerne beskrivelsen fra veterinæren Siri Martinsen. Til tross for at høner egentlig er tilpasset et liv i skogen, har burhøns sjelden plass å forflytte seg på, og 30% har knekte bein før slakting. Når høner står tett på hverandre, vil de ofte hakke på hverandre, noe de sjelden gjør når de har god plass.

For ikke å glemme slakteprosessen. Gasskamre og konsentrasjonsleire er vel det nærmest man kommer av sammenligninger. For dem som ønsker å se noen bilder, kan følgende bilder og historie fra et helt vanlig svensk slakteri anbefales. Bildene er tatt av Erik Lindegren som ønsket å vite mer om det han spiste. Etter besøket ble han vegetarianer. For de som ønsker å se noen videoklipp fra slakteprossesen på noen franske slakterier, kan dere se trykke på play nedenfor. Jeg kan advare om sterke bilder:

Selv hadde jeg også en vekker som ble beskrevet i gårsdagens blogginnlegg – der jeg innså at kjøttstykkene som havnet på min tallerken innebar at jeg i praksis stilte meg ansvarlig for å ta dyrs liv.

Hvorfor må vi la dyr lide for vår egen tilfredstillelse når man kan leve ypperlig uten å støtte opp under et dyrs lidelse? Les gjerne også om den lykkelige grisen Noah.

Anbefalt lesning:

http://www.dyrsrettigheter.no/kjottindustri/%E2%80%9Dprioritert-atferd%E2%80%9D/

http://www.dyrsrettigheter.no/kjottindustri/om-slakterier-hadde-glass-vegger/

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article4031914.ece?service=print

http://www.dyrsrettigheter.no/infosenter/kjottindustri/landbruk/

http://www.dyrsrettigheter.no/kjottindustri/landbruk/grisen-noah-%E2%80%93-fra-%E2%80%9Dslaktedyr%E2%80%9D-til-individ/

youtube klipp

http://www.dyrsrettigheter.no/kjottindustri/landbruk/rapport-innredede-h%C3%B8nebur-%E2%80%93-lidelsene-fortsetter

http://www.dyrsrettigheter.no/vegetar/klima-for-ny-matpolitikk-3/

Advertisements
Categories: Posts Tags: , , , ,
  1. April 11, 2011 at 16:42

    Har dyr i norsk landbruk det godt?

    God artikkel om “dyrevelferd” av Siri Martinsen:

    Ku på bås. Foto: NOAH 

  2. May 1, 2011 at 23:42

    Norske forbrukere sponser eksport av norsk Jarlsbergost til USA med ca en halv milliard kroner i året…
    http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/1.7608968

  3. May 25, 2011 at 00:10

    Melkeproduksjon. Frie kuer på en åpen eng er et stykke fra sannheten…
    http://anneviken.blogspot.com/2010/05/bestialsk-landbruk_23.html

  4. June 28, 2011 at 23:26

    Når geiter rømmer fra slakteri til tross for alle hindringene som er lagt for rømning, sier det litt om hvordan dyrene egentlig har det i slakteprosessen…
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4159377.ece#xtor=RSS-3

  5. July 20, 2011 at 00:31

    Kort oppsummering om konsekvensene av kjøttproduksjonen:
    http://www.altnett.no/16349

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: