Home > Uncategorized > Artige artikler

Artige artikler

For dere som liker morsomme og samfunnsaktuelle artikler, her er noen artikler som kan anbefales på det varmeste. Mange av disse kommer fra www.opplysningskontoret.org:

Forskere frikjenner bergensluft: – Bare ikke inhaler

By Viggo Vårvik • December 8, 2010

Forskere mener at om bergenserne hadde inhalert luften, og ikke bare snakket og snakket på utpust, så ville faktisk alle i Bergen være døde nå.

Afghanere får helseskader av å bli skutt med blyfri norsk miljøammunisjon

By Viggo Vårvik • January 18, 2011

Skandalen omkring blyfri ammunisjon øker. Ikke bare blir norske soldater syke av å skyte med miljøammunisjonen, nå viser ny forskning at afghanere blir døde av å bli skutt med den.

Retten til en diagnose lovfestes

By Bjarne Håndbrækken • November 29, 2010

I en stor velferdsreform har Regjeringen besluttet å lovfeste alle nordmenns rett til en diagnose. – Endelig blir vi tatt på alvor, sier en syk nasjon.

Hardangersaken skal utredes av fem utvalg om dagen

By Viggo Vårvik • August 31, 2010

Regjeringen ble først kritisert for ikke å nedsette et eget utvalg for å undersøke Hardangersaken. Nå svarer de med å lansere fem utvalg hver dag til saken er avgjort.

Pelsdyrnæringen sikrer full barnehagedekning

By Synne Starvik • November 1, 2010

Kunnskapsdepartementet orket ikke mer gnål om barnehageplasser fra sure småbarnsforeldre, og Landbruksdepartementet overtar nå ansvaret for barnehagepolitikken. Allerede i dag kan Regjeringen erklære full barnehagedekning, takket være nye, effektive driftsmetoder fra pelsnæringen.

Stolt Stoltenberg: – Maria-landingen er den nye månelandingen

By Viggo Vårvik • January 24, 2011

Straks Maria Amelie landet i Moskva, avlyste Stoltenberg renseanlegget på Mongstad. – Glem månelandingen og rensing av verden for livsfarlig karbondioksyd. Maria-landingen dreier seg om viktigere ting. Som å rense verden for livsfarlige papirløse flyktninger.


Arbeiderpartiets sjel til salgs på eBay

By Synne Starvik • February 3, 2009

Partisekretær i Arbeiderpartiet Martin Kolberg melder i dag at Arbeiderpartiet legger ut sjelen sin for salg på eBay.

Ny bok: Ingen forsto hverandre på 1900-tallet

By Bjarne Håndbrækken • August 20, 2010

Det er utrolig at ikke liv gikk tapt som følge av misforståelser og omdømmekriser i den kaotiske og forvirrende tida før kommunikasjonsbransjen, kommer det fram i en ny bok fra Markedshøgskolen i Kvinesdal.

NY MÅLING: Norsk flertall for å innlemme EU i Norge

By Viggo Vårvik • January 11, 2011

De to frontene i EU-striden står steilt mot hverandre. Det er fortsatt mindretall for å innlemme Norge i EU. Mens flertallet øker for å innlemme EU i Norge.

Faremo fratatt 15 sekunder taletid i Stortinget for å ha gått zikkzakk i soldatsaken

By Viggo Vårvik • January 4, 2011

Grete Faremo mistet i dag 15 sekunder av sin taletid i Stortingets spørretime for å ha endret sporvalg flere ganger i forløpet av saken om skadde soldater i Afghanistan. Forsvarsdepartementet har nå fått oversikt over antallet skadde, men vet enda ikke hvordan de ble skadet, siden Norge ikke er i krig.

Regjeringen foreslår Facebook-moms

By Synne Starvik • October 6, 2010

Regjeringen foreslår å innføre moms på Facebook-bruk. –  Det vil bli moms på alle utenlandske, elektriske bøker. Vi kan ikke ha særregler for Facebøker, sa finansminister Sigbjørn Johnsen i sin redegjørelse til Stortinget.

Frp anklager Høyrekvinnene for å ha stjålet deres “Analogalizer 2000″

By Viggo Vårvik • November 12, 2010

Frps sjefsstrateg Kyle-Stanley Jacobsen fortviler:  – Etter de siste dagenes utspill fra Julie Voldberg, som mente folk i bomullklær ikke kan kritisere pelsnæringen, og Kristin Clemet, som mente at helsevesenet er som apartheid, er vi ikke i tvil lengre. Høyrekvinnene hadde fått kloa i vår oppfinnelse “Analogalizer 2000″.

Den amerikanske ambassaden stengt etter utbrudd av jantesmitte

By Viggo Vårvik • December 20, 2010

Den amerikanske ambassaden er stengt med umiddelbar virkning etter at det ble påvist smitte fra norsk jantelov. Smitten ble oppdaget i et dokument som hevdet at utenriksminister Støre tror han er noe, tror han er bedre enn dem, tror han er klokere enn dem og tror han vet mer enn dem.

Nyheter som bilder:

Skiencefali – eller ski på hjernen

By Karl O Nakken • 2011

Som nevrolog med interesse for ski har jeg fått mulighet til å studere et fenomen som jeg mener fortjener større oppmerksomhet. Det dreier seg om skiencefali – ski på hjernen. Jeg har foretatt en observasjonell studie av personer i min omgangskrets som jeg mener er rammet av dette syndromet, som på engelsk blir kalt «ski addiction».

Gaddafi om Riis-Johansen: – På tide han ga seg, begynte å bli pinlig

By Viggo Vårvik • March 4, 2011

– Langt på overtid. Den fyren hadde ni liv som politiker, sier Libyas president Muammar Gaddafi om energiminister Terje Riis-Johansens avgang.

Stortinget dropper Adecco – må finne politikere hos andre vikarbyråer

By Synne Starvik • March 3, 2011

Stortinget melder i dag at de avslutter samarbeidet med Adecco og ikke lenger vil bruke vikarer fra byrået i ledende politiske stillinger.


Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. June 20, 2011 at 21:01

    Kompostering har fortsatt ikke løst klimakrisa: – Nå må miljøet snart bestemme seg om det vil reddes, krever norsk middelklasse

    By Synne Starvik • June 10, 2011

    Eksperter sliter med å forstå hvorfor klimaproblemene blir stadig mer uoverstigelige til tross for at 92% av husholdningene i Ullevål Hageby nå bruker tøyhandlenett og spiser økologisk asparges.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: