Home > twitter > Markering mot videre oljeleting, oljeboring og oljeutvinning

Markering mot videre oljeleting, oljeboring og oljeutvinning

CO2-utslippene er verre en selv de verste scenarioene som ble framlagt av det internasjonale klimapanelet for 4 år siden. Med denne kursen som utgangspunkt ligger det an til en sannsynlig temperaturøkning mellom 2.4 og 6.4 ºC – sannsynligvis i øvre del av dette spekteret. Dette vil ha katastrofale følger for fremtiden vår og kan komme til å koste mange liv selv på kortere sikt – noe flere av de nyere sultkatastrofene og ekstremværepisodene gir en advarsel om.

Til tross for dette arrangerer LO en olje- og gasskonferanse i Bergen den 9. og 10. november hvor blant annet Ola Borten Moe kommer. Programmet for konferansen er gjennomsyret av entusiasme for økt olje- og gassutvinning – inkludert arbeid for boring i Lofoten, Vesterålen, Barentshavet og rundt Jan Mayen. Miljø og klimaperspektivet er fullstendig fraværende i programmet og ikke en eneste foredragsholder fra miljøbevegelsen er representert. Se programmet her.

I denne sammenheng var det en markering med appeller og et opptog mot videre oljeleting, oljeboring og oljeutvinning. Markeringen fant sted utenfor i Håkonsgaten og Neumanns gate idag den 9.november kl. 17.30 – 18.30 i tillegg til en mindre markering mellom kl 12:00 og 12:30 da konferansedeltakerne hadde lunsjpause. Rundt 40-50 deltakere deltok i markeringen med flotte appeller fra blant annet Tom Sverre Tomren som er fylkestingsrepresentant i Hordaland for Miljøpartiet De Grønne, bestefar og professor in meritus Sigbjørn Grønås fra Besteforeldreaksjonen og Jenny Ellefsen for Natur og ungdom  som representant for neste generasjon, samt en intro av undertegnede.

Markeringen ble koordinert av Miljøpartiet De Grønne og samlet blant annet Besteforeldreaksjonen, Changemaker og Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, Miljøvernforbundet, Norsk nettverk for klima og helse, Framtiden i våre hender og flere andre for å vise at det er en voksende gruppe ønsker å trekke fingrene ut fra oljesaktoren og heller satse på en grønn og bærekraftig framtid.

Budskapet fra markeringen var tydelig:

Vi må ut av oljealderen hvis vi ikke vil ende opp som fossiler: Framtida er grønn og bærekraftig

http://www.facebook.com/event.php?eid=240883139302844&view=wall&ref=notif&notif_t=event_wall
http://www.mdg.no/bergen/2011/11/08/oljekonferanse/
Advertisements
  1. November 9, 2011 at 21:04

    Les flott blogginnlegg om Norges vandring i blinde av Sondre Båtstrand – Miljøargumenter blir hovedsakelig brukt når Norge tjener på det:
    http://gronnibergen.origo.no/-/bulletin/show/700577_alt-er-miljoevennlig-om-norge-tjener-penger-paa-det?ref=mst

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: