Home > Posts > Hvor finner jeg oppskriftene?

Hvor finner jeg oppskriftene?

Hva skal en gjøre når en gjerne vil prøve vegetar mens oppskriftsbøkene man har fra før er fylt opp med oppskrifter med kjøtt eller andre dyreprodukter?

Erstatingsprodukter (havremelk, mock chicken, mock duck, abalone (sopptype), tofu, havrefløte, sooyamelk

Ikke fortvil. Det finnes en rekke gode vegetariske oppskrifter på nettet og tilsvarende en mengde gode vegetariske kokebøker. Norsk vegetarisk forening sin nettside (veg-veg.no) har mange velsmakende oppskrifter.  Det finnes også tallrike vegetarbloggere som har både enkle og mer kompliserte oppskrifter. En liste over noen norske kokebøker og bøker om vegetarmat finner du fra denne linken.

Når det er sagt, er det ofte bare enkle grep som skal til for å gjøre mange av matrettene du har hatt på menyen tidligere til fullvegetariske versjoner. Med de gamle kokebøkene kan man derfor med litt kreativitet og modifikasjon lage gode vegetarretter. Å erstatte kjøttet eller kjøttsmaken er som regel en grei sak (les eget blogginnlegg). I tillegg finnes det alternativer til både melk og ost. Melkeerstatninger som soyamelk og havremelk (se bildet til høyre) er stadig lettere tilgjengelig og finnes nå i svært mange av de vanligste dagligvareforetningene.

Hvorfor ikke starte med litt friskt mot og noen friske grønnsaker og se hva resultatet blir? Skulle resultatet ikke bli som ønsket første gang, er det verdt å huske at øvelse gjør mester.

Soyapølser, tofu og soyaost

Advertisements
Categories: Posts
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: