Home > Posts > Å dyrke egne spirer er ingen heksekunst

Å dyrke egne spirer er ingen heksekunst

Alfalfa som dyrkes i et spireglass

Å dyrke egne urter eller planter kan gi et friskt tilskudd til kostholdet – både smak- og ernæringsmessig. Dette trenger på ingen måte være noen heksekunst. Spirer som alfalfa kan dyrkes i løpet av under en uke, noe jeg nylig har startet med.

I utgangspunktet trengs det ikke avanserte hjelpemidler. Et spireglass kan allikevel være kjekt å ha (alternativt kan man lage et eget ved å bruke et syltetøyglass der en stikker mange små hull i lokket).

Ønsker man å dyrke alfalfa kjøper man alfalfafrø. Disse strøs i et tynt lag i bunnen av spireglasset. Deretter fylles en del vann i glasset og glasset kan stå med vann over natta (ca 8 timer). Om morgenen kan man helle av vannet og sette glasset i den posisjonen som vist på bildet til høyre. Overskuddsvann vil da gradvis renne ut. Etter en halv dag kan en ta av lokket, fylle i en del vann, skru på lokket igjen og helle av igjen. Denne vanningsprosessen kan gjøres et par ganger daglig (gjerne morgen og kveld) fram til spirene er klare, noe som vanligvis tar ca 5 dager. Tilsvarende kan man dyrke en rekke andre spirer og frøtyper som f.eks mungbønner.

Alfalfa by Lars T Fadnes

Selvdyrka alfalfa

Nå har du fått et friskt tilskudd til salater eller som “krydder” på skiva. Buon appetito!

Advertisements
Categories: Posts Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: