Home > twitter > Tran til glede eller besvær?

Tran til glede eller besvær?

Tran fra fiskeoljer blir ofte framstilt som av mange spesielt gunstig. En del forskningskilder tyder på at langkjedete omega-3 fettsyrer har flere gunstige effekter. Tradisjonell framstilling fra fisk er derimot ikke problemfritt.

NRK viste en dokumentar om fiskeolje som brukes i trankapsler, der det fra fiskeoljeindustrien ble hevdet at den aktuelle oljen kun ble gitt som dyrefôr, noe som senere har blitt tilbakevist. Produksjonen av fiskeolje er ikke ødeleggende bare for fiskebestander, men også for mennesker. Maria Elena Foronda Fano som har satt fokus på fiskeoljeindustriens ødeleggelser ble sammen med samboeren dømt til 20 års fengsel. På grunn av press fra nasjonale og internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner, slapp hun og hennes samboer ut etter 13 måneder i fengsel.

Mange tror langkjedet omega-3 dannes hos fisk, men det er faktisk alger som produserer disse gunstige fettsyrene. Fisk spiser slike alger og får slik i seg omega-3. For de som ønsker å spise langkjedete omega-3 fettsyrer, finnes det derfor heldigvis omega-3 kilder framstilt direkte fra alger som ikke er forbundet med ulempene det har ved å utvinne omega-3 fra fisk.

V-pure og Deva Vegan Omega-3 er to ypperlige alternativer og kan begge bestilles på nettet. Disse er enn så lenge noe dyrere enn alternativene utvunnet fra fisk, men tar en med fordelene de algebaserte alternativene har kan dette anses som en investering.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: