Home > Posts, twitter > Klimagassutslippene fra kjøttproduksjonen betydelig høyere enn antatt

Klimagassutslippene fra kjøttproduksjonen betydelig høyere enn antatt

Nye forskning viser at klimagassutslippene relatert til kjøtt- og melkeproduksjonen er betydelig høyere enn det som har blitt estimert hittilDe  enorme utslippene er blant annet forårsaket av avskogingen som husdyrholdet og fôrproduksjonen i husdyrholdet står for.  Kjøttproduksjonen og meieriprodukter seiler derfor opp som store klimaverstinger.

Klimatiltak bør derfor i høyeste grad inkludere reduksjon i kjøttproduksjonen og konsum av meieriprodukter. Samtidig forsøker norsk landbruksforvaltning å tildekke mye av opphavet til den såkalte “norske” kjøttproduksjonen – der en svært stor andel av fôret importeres. Landbruksforvaltninga tildekker mye av importert av  fôr ved å kategorisere det som males i Norge før det blandes i kraftforet som norsk til tross for at mye av dette dyrkes i tidligere regnskogområder og fraktes gjennom Amazonas og over Atlanteren.

Er det ikke på tide at folk får vite sannheten om hva de hva som produseres og hva konsekvensene av produktene?

Veritas liberabit vos!

 

Advertisement
  1. March 20, 2012 at 15:33

    Akkurat derfor bør det satses stort på økt husdyrhold i Norge på utmark. Da bidrar vi positivt til verdens matfat og behovet for å ødelegge regnskog blir mindre. Husdyhold på utmark gir også ett positivt klimaregnskap da dyra spiser planter og gress som ellers ville råtnet opp.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: