Home > Posts > Sykkeltur mellom Kristiansand til Oslo via kystbyene

Sykkeltur mellom Kristiansand til Oslo via kystbyene

Distansen mellom Kristiansand og Oslo gir en smak av både Sørlandet og Østlandet og du har muligheten til å se mange av byene og tettstetdene på veien.

Fra Kristiansand kan en sykle på riksvei 420 (tidligere E18) via Lillesand og videre til Grimstad, Fevik og Arendal. Grimstad utpreger seg her som en idyllisk småby med god tilrettelegging for syklister med sykkelfelt. Det er neppe tilfeldig at dette stedet har fostret opp mange av de største syklistene. Fra Arendal kan en følge riksvei 410 og 411 via Tvedestrand til Risør. Fra Risør går det en liten treferge over til Øysang, hvor man kan sykle videre på lite trafikkert vei mot Stabbetad og ta ferge over til Kragerø. Herfra går turen på relativt kuperte riksveier og tidvis sykkelveier gjennom skog videre mot Statthelle. Veikvaliteten på denne strekningen er svært variabel og det er betydelig lengre enn det tilsvarende distanse på E18 ville ha vært.

Fra Statthelle kan en følge middels trafikkert riksvei til Larvik og derfra videre til Sandefjord. Sandefjord er forøvrig kjent for sin flotte skjærgård og er også ganske godt tilrettelagt for syklister. Herfra går det fine sykkelveier mot Horten hvor en kan ta ferge til Moss. Fra Moss går det fin sykkelvei til Ås, men herfra og inn til Oslo er det greit å kikke godt på kartet med mindre man vil bli ledet inn på sykkelveier gjennom tett skog.

For dere som vil se et kart over ruten, kan dere klikke dere inn på https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=211711227437775675726.0004e3095861ed12690e7.

Alt i alt er distansen mellom Kristiansand og Oslo en tur mange vil sette pris på særlig hvis man tar seg tid til å nyte sørlandsidyllen i mange av småbyene og tettstedene.

Advertisement
Categories: Posts Tags: , , ,
 1. Knut Møllevik
  August 11, 2015 at 21:52

  Vi planlegger å sykle RV 420 mellom Kristiansand og Lillesand, og lurer på om du syklet tunnelene der?

  Knut

  • August 12, 2015 at 21:29

   Nå er det et par år siden denne turen, men mener å huske at det var mulig å sykle utenfor en eller to av disse på en sti som ikke medførte mye omvei. Bruker ofte en del maps.google.no med Street view for å sjekke hvor det er best å sykle før turene. Det er ofte et godt verktøy som kan anbefales.
   God sykkeltur!

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: