Home > Posts > Sykkeltur mellom Stavanger/Lysebotn via Setesdalen til Kristiansand

Sykkeltur mellom Stavanger/Lysebotn via Setesdalen til Kristiansand

Distansen mellom Lysebotn og Kristiansand gir en smak av både vill vestlandsnatur samtidig som den gir en smak på det idyllisk dalføret Setesdalen. For å komme seg inn i en av de flotteste fjordene norsk natur har å tilby – Lysefjorden – kan en ta båt mellom Stavanger og Lysebotn (her er ruten for båten som driftes av Kolumbus).

Fra Lysebotn kan du sykle bratte bakker opp til Øygardstøl med sine 640 meter over havet. Øygardsstøl er for mange utgangspunktet for turer mot Kjerag og når du først har kommet deg hit bør du absolutt også ta turen opp til Kjerag. Dette er en ca 3-6 timers vandring tur-retur (avhengig av tempoet) mellom Øygardsstøl og Kjerag som ligger på 1020 moh. Tilbake fra Øygardstøl er det ca 300 meters stigning for å komme over toppen av fjellmassivet. I godt vær er nok dette et flott område, men på turen vi hadde var det stort sett tåke og regn vi så i dette området.

Veien gikk videre mot Setesdalen via Brokkestølen og gjennom et nytt større fjellmassiv opp til over tusen meters høyde og gjennom en større nasjonalpark. Dette er sikkert også et flott område, men med mye tåke og regn var vi glade da vi hadde kommet oss gjennom dette området. Med tanke på trafikk var det ikke så verst. Terrenget er derimot ikke av det letteste og man bør være forberedt på mye bakker.

Når man kommer ned i Setesdalen, er det et svært lett og behagelig terreng. Det er noe trafikk på denne distansen og ikke mye sykkelveier, men alt i alt føltes det stort sett fint å sykle der trafikken tatt i betraktning. I hovedsak er det lett nedstigning ned mot Kristiansand gjennom den flotte Setesdalen. Bygland og Byglandsfjord er to flotte perler på denne distansen.

For dere som vil se et kart over ruten, kan dere klikke dere inn på https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=211711227437775675726.0004e308d329096a75ce8

Alt i alt er distansen mellom Lysebotn og Setesdalen en distanse for de som ikke blir motløse av en ekstra motbakke eller to, mens turen gjennom Setesdalen vil være en tur mange vil sette pris på.

Advertisement
Categories: Posts Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: