Home > Posts > Kjøttinntak øker risikoen for diabetes, hjerneslag og blærekreft

Kjøttinntak øker risikoen for diabetes, hjerneslag og blærekreft

Flere av de som fronter lavkarbodietter har hevdet at ubehandlet kjøtt ikke innebærer uheldige helseeffekter. En stor studie som inkluderte over 200 000 deltakere med forfattere fra Harvard School of Public Health som nylig ble publisert i The American Journal of Clinical Nutrition viste derimot klart og tydelig at både høyt inntak av både behandlet og ubehandlet kjøtt ga økning i risikoen for sukkersyke (diabetes mellitus type 2). Risikoen økte for hvert ekstra måltid med kjøtt per dag. Det kan også nevnes at sukkersyke har blitt en av de store folkesykdommene.

Denne studien står på ingen måte alene. To andre ferske studier med forskere fra hhv Karolinska og Harvard viste også at kjøttinntak (som f.eks bacon) øker risikoen for hjerneslag og blærekreft.

Det finnes heldigvis ypperlige vegetariske alternativer som er forbundet med gunstige helseeffekter.

Kilder

http://www.ajcn.org/content/early/2011/08/10/ajcn.111.018978.abstract

http://www.ajcn.org/content/84/5/1177.abstract

http://www.ajcn.org/content/early/2011/06/08/ajcn.111.015115.abstract

http://www.ajcn.org/content/89/5/1607S.long

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: